Хамон Серрано Бодега 100г ТМ Pont

74,30 ₴
В наявності
SKU
3214
Мiн/кiл.

⃰⃰⃰ Цей товар продається внарізку.

Ціна вказана за 100 г продукту. Мінімальне замовлення – 200 г.

Остаточна вартість замовлення буде уточнена менеджером після зважування товару.

Хамон Серрано Бодега  Jamon Serrano Bodega –  шинка сиров'яленого всесвітньовідомого іспанського делікатесу із свинини білої породи від іспанського виробника PONT.

Цей хамон має позначку  Bodega (бодега), тобто м'ясо витримувалося у спеціальних умовах від 9 до 12 місяців.

Вживається як самостійне блюдо, та входить до складу різноманітних страв.

Смакує з вином, пивом, шампанським. Чудово поєднується з сирами, фруктами та оливками.

Вид продукту: хамон

Витримка: від 9 місяців

Тип м'яса: свинина

Термін придатності: 365 днів

Країна: Іспанія

Хамон – один з найвідоміших, смачних та популярних делікатесів. Цей вид сиров'яленого м'яса виготовляється виключно в Іспанії, але його шанувальники живуть по всьому світу.

Що таке хамон.

Хамон являє собою окіст (задню ногу) свині, який в’ялиться природним способом без термообробки протягом 7-15 місяців. Спеції при цьому традиційно не використовуються,  а додається лише сіль. Процес виготовлення хамону є незмінним вже багато століть і для іспанців він став частиною національної культури. Для виготовлення хамону відбирається м'ясо тільки відмінної якості, а найдорожчі сорти хамони виготовляються вручну.

 

Види хамону відрізняються регіоном виробництва, тривалістю в’ялення м'яса, але перш за все - породою свиней та їх харчуванням:

  • Iberico ( іберіко) – вид хамону, який також називають «чорна нога» («pata negra»),виготовляється зі свиней виключно чорної породи, які мають чорну ратицю. Чорні свині вирощуються на вільному випасі у обмеженій гірській місцевості Іспанії. До раціону чорних свиней входять жолуді, які і надають продукту чудовий смак.  Iberico – унікальний продукт, це - найдорожчий сорт хамону.
  • Serrano (серано) – вид хамону, який виготовляється зісвиней білої породи з білою ратицею.

За тривалістю витримки хамон містить на пакуванні наступні позначки:

    • Curado (курадо) — витриманий до 7 місяців;
    • Bodega (бодега) – витриманий до 9 місяці;
    • Reserva (резерва) — витриманий до 12 місяців;
    • Grand reserva (гранд резерва) — витриманий до 16 місяців.

Хамон сорту Iberico має обов’язкове додаткове маркування, яке пояснює раціон свиней:

    • Recebo — до меню свиней входили жолуді та фураж;
    • Bellota — свині відгодовані виключно жолудями.

Для виготовлення хамону використовуються лише задні ноги свині (окіст). Продукт, виготовлений с передньої ноги або лопатки називається «палета».

З чим вживають хамон.

Хамон – вишуканий, смачний і корисний м'ясний делікатес.  Він прикрасить меню будь-якого свята, або зробить приємним звичайний обід.

  • Хамон вживається як окремий продукт, та входить до складу м'ясних сетів, тапасів, бутербродів, канапе тощо. Тонкі прозорі слайси легко сервіруються і гарно виглядають на тарілках. Перед поданням на стіл хамон краще витримати деякий час при кімнатній температурі, що дозволить йому краще розкрити свій смак.
  • Хамон використовується як закуска до хересу, червоних сухих та білих вин, дорогих сортів пива. Смак хамону добре підкреслюється сухим шампанським.
  • Оригінальний смак хамону чудово поєднується зі смаками дині, груші, інжиру. Хамон пасує до томатів, баклажанів, листового салату та різноманітних сирів, особливо до овечих та козячих сортів сиру.
  • Хамон входить до складу легких салатів та багатьох гарячих страв – супів, рагу, пасти, запіканок. У гарячі страви хамон кладеться перед самим подаванням і навіть невеликий шматочок надає блюду яскравий тонкий смак.

 

Як зберігати та нарізати хамон.

У домашніх умовах, як і у магазинах, нога хамону зберігається  у підвішеному стані ратицею доверху, або фіксується на дерев'яних підставках – хамонерах та нарізається спеціальними ножами.

Якість нарізки значно впливає на смакові властивості хамону, тому продукт рекомендується нарізати максимально тонкими довгими слайсами. Правильно нарізаний хамон майже прозорий. Хамон завжди нарізається уздовж кістки.  Шматочки, зрізані з різних місць окосту мають різну текстуру та смакові відтінки. М'ясо біля самої кістки вважається найсмачнішим.

У домашніх умовах хамон може зберігатися до п’яти місяців у сухому прохолодному приміщенні (15—20 °C).

Не рекомендується зберігати ногу хамону у холодильнику, надовго загортати її у фольгу чи целофан.

Ні в якому випадку не заморожуйте хамон, це може знищити смак продукту.

Шкура та зовнішній жир з ноги  хамону не зрізаються повністю, а надалі використовуються для закривання місця зрізу. Це дозволяє м'ясу лишатися соковитим.

Щоб запобігти завітрюванню, місце розрізу також можна замазати зрізаним із хамону жиром, оливковою олією, або прикривати рушником.

Хамон поступає у продаж або у вигляді цілих окостів чи блоків, які надалі нарізуються у магазинах, або вже нарізані у вакуумних упаковках.

Хамони також продаються у подарункових наборах, які крім продукту містять підставку-хамонеру та спеціальні ножі.

 

Докладніше
Країна Іспанія
Write Your Own Review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Ви дивились
No recently views items
Очистити всі