Хамон Гран Рендіменто без кістки (14міс. витримки) 100г TM Espana
Ціна вказана за 100г
Вага: 5кг (ціна вказана за 100г)
Витримка: 14 місяців
Термін придатності: 365 днів
Умови зберігання: Зберігати в сухому прохолодному місці при температурі від 0 С ° до +22 С
Торгова марка: Espana
Країна: Іспанія
Склад: Cвинина (шинка) витримана 14 місяців, сіль, консерванти Е-250, Е-252, антиоксидант Е-301
Хамон буває двох основних видів: хамон серрано (ісп. jamón serrano, «гірський хамон») і — хамон іберико (ісп. jamón ibérico, який ще називають pata negra — «чорна нога»). Вони різняться способом і тривалістю приготування. Та найсуттєвіша відмінність між хамоном серрано та хамоном іберико — порода свиней і їхня дієта. Ззовні їх можна відрізнити за кольором ратиці: у серрано — біла, у іберико — чорна. Свиней, з яких виготовляють найдорожчі сорти іберико, наприклад Bellota, вигодовують винятково жолудями.
- Серрано — відмінна ознака: біла свиня, хамон має білу ратицю.
- Curado — витриманий 7 місяців.
- Reserva — витриманий 9 місяців.
- Bodega — витриманий 12 місяців.
- Іберико — відмінна ознака: чорна свиня, хамон має чорну ратицю.
- Recebo — виготовляють зі свиней, відгодованих фуражем та жолудями.
- Bellota — виготовляють зі свиней, відгодованих повністю жолудевою дієтою.
Хамоном зазвичай називають продукт, який готують із задньої ноги свині, тобто — стегна. З передньої ноги, або лопатки, виготовляють «палети».
Країна | Іспанія |
---|