Сир Гауда з зеленими травами 50% 100г TM Gardeli

73,10 ₴
В наявності
SKU
830
Мiн/кiл.

⃰⃰⃰    ⃰⃰⃰   Цей товар продається на вагу.

Ціна вказана за 100 г продукту. Мінімальне замовлення – 200 г.

Остаточна вартість замовлення буде уточнена менеджером після зважування товару.

Сир Гауда з зеленими травами 50% TM Gardeli – чудовий варіант улюбленої Гауди. Набір зелених ароматичних трав (зелений перець, зелена цибуля, паприка) зробив цей сир більш пікантним. Спокійний смак молодого сиру доповнюється яскравими нотами спецій.

Такий сир прикрасить будь-який сирний сет. Ви можете розтопити Гауду для гарячого бутерброда, чи пасти, і ваша страва отримає смак не лише сиру, але й запашних трав.

Смакує з червоними та білими винами, пивом, горіхами та виноградом.

Вид продукту: сир твердий

Витримка: 1 місяць

Основа: молоко коров’яче пастеризоване

Колір сиру: світло-жовтий

Скоринка: віск

Країна: Нідерланди

Бренд: TM Gardeli

Різний і смачний сир Гауда.

Гауда  (Gauda) – найпопулярніший у світі сорт твердого сиру. Його усі люблять  за різноманітність смаків та універсальність у використанні.

Цей сир почали виготовляти у Голландії ще у 12 столітті, і з тих часів рецептура майже не змінилась. Зменшився лише розмір сирних головок – у давні часи вага сирної головки досягала 100 кг, а зараз Гауда потрапляє у магазини головками вагою 4, 5, 6 і 12 кг.

Гауда належить до категорії пресованих неварених сирів. Для виготовлення використовується  пастеризоване або сире коров’яче, козине або овече молоко.

Сир Гауда визріває від 1 до 24 місяців. Смак сиру залежить від тривалості витримки. У молодого сиру цей смак вершковий,  м’який, з легкою кислинкою, чим довше визріває сир, тим яскравішим і гострішим  стає його смак.

Структура сиру щільна, дірочки маленькі і їх не багато, або ж сир може бути зовсім без дірочок. Сир пластичний, добре ріжеться, а витриманий сир має ламку структуру. Чим сир старіше, тим він темніше.

Поверхню сирних головок покривають воском, парафіном, або харчовим латексом. Цікаво, що традиційно колір покриття Гауди залежить від терміну витримки.

Залежно від терміну зрілості Гауда розділяється на такі категорії:

  • Jong -  молодий сир, витриманий 4 тижні. Має свіжий вершковий смак, і легку кислинку. Сир досить м’який.
  • Jong Belegen - сир, витриманий 8-10 тижнів. Сир стає твердішим, кислота зникає.  
  • Belegen -  зрілий сир. Термін визрівання 16-18 тижнів. Сир стає твердим, набуває аромату. З’являються кристалики кальцію.
  • Extra Belegen -   екстразрілий сир. Визрівання триває 7-8 місяців. З’являється яскравий пікантний смак.
  • Oude – старий сир Гауда, який визріває 10-12 місяців.
  • Overjarige – ексклюзивний дуже зрілий сир. Визрівання триває більш як 18 місяців. Такий сир – рідкість, справжня знахідка для гурманів.

Гауда представлена великою різноманітністю смаків  – до сиру можуть додаватися суміші ароматичних трав, кропива, лаванда, горіхи, фенугрек, паприка, зерна гірчиці, спеції: перець, кмин, гвоздика.

Яскравий пікантний смак має копчений сир Гауда.

Структура сиру щільна, дірочки маленькі і їх не багато, або ж сир може бути зовсім без дірочок. Молодий сир пластичний, а витриманий сир має ламку структуру.

Рецепт Гауди не запатентований, і  цей сорт сиру можуть випускати будь-який виробники.

Гауда – універсальний сир для використання у кулінарії. Він чудово плавиться і його додають до піци, гарячих бутербродів, млинців.  Гауда розчиняється у сирних соусах і підходить для фондю.

Для сирних сетів радимо використовувати зрілу Гауду – її нарізають кубиками, і їдять  з доданням фруктових джемів чи меду.

До молодих сирів Гауда пасують сухі  вина Ріслінг, Шардоне.

До витриманої Гауди підійдуть Каберне, Мерло, Шираз, темний ель, портвейн.

Докладніше
Країна Нідерланди
Write Your Own Review
Ви переглядаєте:Сир Гауда з зеленими травами 50% 100г TM Gardeli
Ваша оцінка
Ви дивились
No recently views items
Очистити всі