Хамон Серрано 200г ТМ Campodulce Curados
Вага: 200г
Витримка: більше 12 місяців
Термін придатності: 365 днів
Умови зберігання: Зберігати в сухому прохолодному місці при температурі від 0 С ° до +5 С
Торгова марка: CAMPODULCE CURADOS
Країна: Іспанія
Склад: Cвиняча шинка, цукор, консерванти Е-250, Е-252, антиоксидант Е-301
Поживна (харчова цінність) на 100г продукту: білки - 37,9г, вуглеводи - 1г, жири - 10,9г, сіль - 5,8г
Енергетична цінність (калорійність) на 100г продукту: 254 ккал / 1065 кДж
Хамон буває двох основних видів: хамон серрано (ісп. jamón serrano, «гірський хамон») і — хамон іберико (ісп. jamón ibérico, який ще називають pata negra — «чорна нога»). Вони різняться способом і тривалістю приготування. Та найсуттєвіша відмінність між хамоном серрано та хамоном іберико — порода свиней і їхня дієта. Ззовні їх можна відрізнити за кольором ратиці: у серрано — біла, у іберико — чорна. Свиней, з яких виготовляють найдорожчі сорти іберико, наприклад Bellota, вигодовують винятково жолудями.
- Серрано — відмінна ознака: біла свиня, хамон має білу ратицю.
- Curado — витриманий 7 місяців.
- Reserva — витриманий 9 місяців.
- Bodega — витриманий 12 місяців.
- Іберико — відмінна ознака: чорна свиня, хамон має чорну ратицю.
- Recebo — виготовляють зі свиней, відгодованих фуражем та жолудями.
- Bellota — виготовляють зі свиней, відгодованих повністю жолудевою дієтою.
Хамоном зазвичай називають продукт, який готують із задньої ноги свині, тобто — стегна. З передньої ноги, або лопатки, виготовляють «палети».
Країна | Іспанія |
---|