Вага: 500г

Витримка: 10 місяців

Умови зберігання: Зберігати в сухому прохолодному місці при температурі від 0 С ° до +8 С

Торгова марка: Carchelejo

Країна: Іспанія

Склад: Шинка свиняча, сіль, декстроза, консерванти (Е-250, Е-252)

Поживна (харчова цінність) на 100г продукту: білки - 31г, вуглеводи - 0.7г, жири - 11.6г

Енергетична цінність (калорійність) на 100г продукту: 233.5 ккал / 976.03 кДж

Хамон буває двох основних видів: хамон серрано (ісп. jamón serrano, «гірський хамон») і — хамон іберико (ісп. jamón ibérico, який ще називають pata negra — «чорна нога»). Вони різняться способом і тривалістю приготування. Та найсуттєвіша відмінність між хамоном серрано та хамоном іберико — порода свиней і їхня дієта. Ззовні їх можна відрізнити за кольором ратиці: у серрано — біла, у іберико — чорна. Свиней, з яких виготовляють найдорожчі сорти іберико, наприклад Bellota, вигодовують винятково жолудями.

  • Серрано — відмінна ознака: біла свиня, хамон має білу ратицю.
    • Curado — витриманий 7 місяців.
    • Reserva — витриманий 9 місяців.
    • Bodega — витриманий 12 місяців.
  • Іберико — відмінна ознака: чорна свиня, хамон має чорну ратицю.
    • Recebo — виготовляють зі свиней, відгодованих фуражем та жолудями.
    • Bellota — виготовляють зі свиней, відгодованих повністю жолудевою дієтою.

Хамоном зазвичай називають продукт, який готують із задньої ноги свині, тобто — стегна. З передньої ноги, або лопатки, виготовляють «палети».

 

 

Докладніше
Країна Іспанія
Ви дивились
No recently views items
Очистити всі