Хамон Курадо (10 міс. витримки) 100г TM Carchelejo
Вага: 100г
Витримка: 10 місяців
Умови зберігання: Зберігати в сухому прохолодному місці при температурі від 0 С ° до +8 С
Торгова марка: Carchelejo
Країна: Іспанія
Склад: Шинка, сіль, декстроза, консерванти (Е-250, Е-252), антиоксидант (Е-300)
Поживна (харчова цінність) на 100г продукту: білки - 30.41г, вуглеводи - 1.12г, жири - 16.06г
Енергетична цінність (калорійність) на 100г продукту: 270.66 ккал / 1133.2 кДж
Хамон буває двох основних видів: хамон серрано (ісп. jamón serrano, «гірський хамон») і — хамон іберико (ісп. jamón ibérico, який ще називають pata negra — «чорна нога»). Вони різняться способом і тривалістю приготування. Та найсуттєвіша відмінність між хамоном серрано та хамоном іберико — порода свиней і їхня дієта. Ззовні їх можна відрізнити за кольором ратиці: у серрано — біла, у іберико — чорна. Свиней, з яких виготовляють найдорожчі сорти іберико, наприклад Bellota, вигодовують винятково жолудями.
- Серрано — відмінна ознака: біла свиня, хамон має білу ратицю.
- Curado — витриманий 7 місяців.
- Reserva — витриманий 9 місяців.
- Bodega — витриманий 12 місяців.
- Іберико — відмінна ознака: чорна свиня, хамон має чорну ратицю.
- Recebo — виготовляють зі свиней, відгодованих фуражем та жолудями.
- Bellota — виготовляють зі свиней, відгодованих повністю жолудевою дієтою.
Хамоном зазвичай називають продукт, який готують із задньої ноги свині, тобто — стегна. З передньої ноги, або лопатки, виготовляють «палети».
Країна | Іспанія |
---|